rendrering är livet

eller hur va det nu? Rendrering är mitt liv
Nu sitter jag i skolan, hemtentan är i stort sätt klar och 3D bilden rendreras och fel upptäcks så det är bara att börja om.. JIPPI not!
Nu har en rendrering startat och jag inser att jag måste sitta imorgon ungefär hela dagen och försöka få till de sista med ljuset.. Och detta innebär att jag ska sitta och kolla på en bild som sakta och jäkligt osäkert blir tydligare och tydligare för att sen börja om!
Jag får väll utnyttja tiden till att rätta hemtentan!
Ses när jag fått tillbaka mitt liv igen! klockan är 14.49 och jag vill inte längre!

Flaska

Här är min flaska, efter två dagar beslutade ja fr att göra om på ett helt annat sätt :( Men men jag lär mig väll något av det! inte klar än ska på andra material och annan ljussättning.
Andra flaskan
min första lilla flaska!

Drömmar

En konstig dröm förstörde min morgon, låg i sängen och alarmet ringde men jag drömde att jag fick feedback på min uppgift så jag klickade av alarmet varje gång den ringde jag stod ju lång fram i feedback kön. Jag fick inge feedback och helt plötsligt slår jag i armen i något och vaknar sakta till jag har antagligen vevat med armarna i sömnen och dundrat in den i väggen. Klockan är 08.50 hade planerat att vara i skolan vid 9 men cyklade lite senare..
Nu sitter jag här i skolan, vet att Fanny kommer snart och jag väntar på min flaska som ska bli så fin så fin!

Stor Fredag?

Dags att sova...

Jag har varit i skolan från 8a till halv 8 idag med en paus på några timmar då vi satt på Waynes och snackade skit, skrattade och kollade vilka som parkerade på handikapp parkeringen.. Parkeringen är lätt det roligaste, finns många idioter som parkerar där fast de inte har tillstånd och de finns en plats en ruta bort..

Efter fikat var det skolan för frågestund och 3D modelering, hoppas jag kan bli klar med den imorgon/söndag (hoppas mest för imorgon) och sen kan man fixa ljus och material för att få till det ordentligt.. jaja blir säkert bra det här!

Det var hem för att äta och vänta på biggan, 2 ska ut på söndag. Riktigt spännande nu så här en vecka innan finalen!


Tacket som gjorde min dag!

Glömde skriva att när jag handlade på Willys idag så fick jag ett snällt tack av kassörskan eftersom jag hade lagt alla varor med streckkoden åt rätt håll.. Ett liv fullt av slit för att få streckkoden rätt har lönat sig! :D

Jag blev lycklig ska ni veta, tänkt va lite som kan göra en glad!

Dagen idag!

Dagen är över igen och jag har gjort ungefär inget!

Satt i skolan en stund och letade bilder och skrev ut en massa!

Handlade lite mat

Cyklade hem och åt lite lunch innan älsklingen ringde, han va på väg och skulle handla byxor så vi pratade lite och när han skulle betala så la han ner telefonen i fickan och jag väntade och väntade tills de prasslade som in i jag vet inte vad, jag var helt enkelt bort glömd. La på och ringde upp igen, inget svar. Skickade ett sms och lite senare ringde han upp och sa förlåt. GÖLLEPOJK!

Sov en sväng

Läste lite papper, PDF och JDF är super duper intressant

Gick till Hemköp, tydligen kundkorts dag så va massa folk överallt.

Hemma pluggade jag, pratade med bror och åt middag!


Min morgon!

Godmorgon!

Varför tror jag att min mobil är uppbyggd av XML, varje gång alarmet ringde klickade jag in på telefonen och försökte hitta des struktur..

nej nu vill jag bli klar med uppgifen och lämna in känns nästan lite jobbigt nu!

Dagen då jag satt i skolan!

Min dag började med ett plötsligt uppvaknade, stirrade på klockan och förstod inte varför den va 08.23 blinkade till några gånger och greps av panik rafsade till mig mobilen och såg 3 sms. Ett från Fanny, laborationen är inställd ska vi jobba med uppgiften. Det var bara att vara springa upp och fixa allt tog en macka och cyklade var framme vid 9 (cirkus).

Vi löste uppgiften på vårt egna komplicerade sätt och satt i skolan mellan 9 och 17 och under dom timmarna var bulle+c och bulle+v mina bästa och värsta vänner (satt på en mac där av konstiga kortkommandon). Klockan 17 Kommer vår käre lärare in och ser hur det går för oss, vi säger att det fungerar men knappt! Han studerar vad vi gjort och frågar om vi har tid så kan han visa oss ett annat sätt. Han visar oss ett sätt som vi har testat förut och inte fått att fungera för att vi inte kan ända i koden, men han ger sig inte utan hittar tillslut ett sätt att ändra i den och helt plötsligt är hela dagens jobb bortkastat. Ledsen blir man men nu vet vi hur vi gör och vi fixade ihop den delen av uppgiften.

Imorgon ska vi ses klockan 8 pigga och glada, blir att ta med sig lite kaffe tror jag i min nya fina termos. Vi ska göra ett produktblad till och fixa lite med jdf och preflight. Gött mos

Nej dags att göra te till biggan! Gurkan är äntligen ute!


XML och 3D

Sitter i skolan med XML, det är så där lagom kul.. Det roliga är att jag får det att fungera men det jobbiga är att jag inte vet om jag gör rätt.. känns som att de blir väldigt mycket dubbeljobb eftersom jag inte kan använda mig av filen som jag fått av lärarna.. Måste ta ett snack med herr lärare och se vad han säger.. va ju han som gav mig tipset men har varit dum och litat på honom innan så nu ska jag ta och dubbelkolla..
Annars så gör jag inte så mycke måste börja fundera på 3D uppgiften som jag bara försöker glömma och inbillar mig att den är lätt.. men nej nathalie det kommer den inte att vara.. Fick förresten VG på min inlämning sist (VG var till och med det högsta)
Här kommer alla bilder som jag lämnade in..

min fina pepparkvarn (hahaha)

Sprayflaskan som ni sett innan

Tuben

Det jag gjort är hela pepparkvarnen och materialet/ljussättning till de två andra.


Tre veckor i pluggets tecken!

ojojoj härliga tider det här, tre veckor kvar nu (exakt tre imorgon). Vi har äntligen fått våra uppgifter och nu är det slutspurt som gäller.

Har suttit med XML i fyra timmar och när jag för att citera Patrik Isaksson är tillbaka på ruta ett så gav jag upp, och när jag är igång med att citera så kan jag citera vår käre lärare som sa ni kommer klara den här på en eftermiddag.. ja det kanske vi gör om den eftermiddagen pågår i ett år..

Nej men ska sitta imorgon och hoppas på att jag kan lösa det på något sätt ska väll inte bli så himla svårt tycker jag men man vet ju inte allt är så lätt i huvudet men i praktiken ja nej då går det inte alls..!


3D

Nu har jag renderat min första bild i cinema 4D jag har inte gjort själva flaskan men jag har gjort resten, material, etikett, omgivning!

Kvällen!

Snart är det dags att kila över till Sara för en kväll med Eurovision! :D

Pepp pepp ska bli mys!

Günter Wallraff

Idag har dagen tillbringats i skolan! Men det mest intressanta som hänt idag är föreläsningen med Günter Wallraff. Vilket häftig människa, han verkade vara så enkel och härligt och detta även fast han är så känd.

Han kom inspringandes i salen och såg ut som att han precis kommit från flygplatsen med väskorna i högsta hugg, allt skulle börja med en intervju men det blev istället hans film Black on white som fick vara intro till allt. Vilken film, måste ses av alla. Borde vara en film som är obligatorisk att ses i skolan, att se vilket hat det finns och hur rasistiska människor kan vara åt människor det är hemskt.. Man satt och småskrattade under filmen, allt va så hemsk så att det blev komiskt det kändes som att det var typ dolda kameran och att allt skulle sluta med att det inte va sant men så är det inte.

Intervjuen med herr Wallraff var intressant, dessvärre talade han bara tyska och hade en tolk med sig som inte riktigt tolkade ordagrant utan mer som en klump och sammanfattning av hur han uppfattade det som Wallraff sa. Jag blev sugen på att lära mig tyska bara för att kunna förstå..

Ska nog ta och se hela filmen och köpa en av hans böcker!


Günter Wallraff

Svart på vit

Günter


Smartson: Kesella kvarg

Jag såg på facebook att smartso sökte testpiloter till sommarens nya kvargsmak. 

Arla köket kommer ha en ny smaksatt kvarg, en med rabarber och en med hallon. Munnen vattnas jag vill ha, är helt kär i deras kvarg med smak av jordgubb och lime.. Göttigt på sommaren.

Jag tycker att ni ska kika in på den här länken för lite extra inspiration och drömmar. Snart är det sommar och det ska göras massa pajer och andra goda desserter.

Jag välkomnar här med de två nya kvarg smakerna till mitt kylskåp. Hur vill d göra? Anmäl dig du med klicka på mig!

Underbar syn

Idag blev det skola, träning och plugg!

Men inget av det jag gjort har varit av den speciella sorten så jag tänker istället berätta vad jag skådat från min ballkong!

När jag kom hem från min springrunda så sätter jag mig vanligtvist på ballkongen i några minuter innan dusch men idag satt jag säkert en kvart! Ni kanske undrar vad jag gjorde, jo det var så att ett stycke pensionärer från ålderdomshemmet här var ute med tre "ledare" och körde oseriös men underhållande boul! Jag pratade i veckan om att jag ville bli gamal och spela boul och nu är jag mer sugen än någonsin. De hade olika klot några va av skumgummi men det tyckte att det va så kul, de kunde knappt ställa sig upp men de va glada och verkade ha det super mysigt!

Jag blev glad i hela kroppen!

Hem men först plööög!

Jag har känt ett konstigt lugn inom mig, fick ju koll på alla datum med diverse tentor och inlämningar och  jag liksom nöjde mig där på något sätt tills min käre mor sa att det är en månad kvar tills jag kommer hem.. Ett glädjerus!!!! HEEEEEM

Tills jag insåg att jag har väldigt mycket att göra och det bara på en månad. jag har skrivit sista tentan och gjort mina inlämningar om mindre än en månad. Tack mamma för ett uppvaknande som jag behövde!

30 maj -1 Juni: HEMTENTA
9 Juni: Tenta och redovisning av slutuppgift
Samt att en till slutuppgift ska in och den har vi inte fått ens en liten beskrivning på. 

Jaja bara att börja läsa, men på vad? 

Uppvaknande!

Efter att ha vaknat till av mina alarm låg jag i sängen och sträckte mig lite, plötsligt hör jag en melodi och jag börjar undra på om jag fortfarande drömmer. Jag sätter mig hastigt upp och hör melodin skarpare, någon sitter och spelar flöjt någonstans. När jag lägger mig ner igen hör jag vilken melodi det är, små grodorna. Just själva, små grodorna små grodorna är lustiga att se, spelas om och om igen i 10 min.. Hmm någon som satsar på succé till midsommar?

nej dags att göra det sista och bege sig till skolan!


Skådat från min ballkong!

hahah mycket ska man se när man sitter på sin ballkong! först hör jag ett väsande ljud och tror att min vattenkokare fortfarande är på men det visar sig vara några av de internationella studenterna som släpar på stora grenar som antagligen skulle kunna klassas som träd, de kommer i två omgångar!

Senare när jag pratar med min bror i telefon tittar jag ut över "torget" och ser 5 internationella komma bärandes på en studsmatta, har sett den stå några hus bort och den är antagligen inte allas bara så där!

Springa eller spinna det är frågan?

hmm kluven! Jag skuller precis springa iväg till mitt pass och skulle bara snabbt in och kolla om det inte hade blivit inställd eller liknande, det va inte inställd men framflyttat en halvtimme!

Vad ska jag göra antingen så går jag på passet senare men då blir mina andra planer om middag och plugg framskjutet eller så springer jag en sväng idag!

eller nu är jag inte kluven längre, blir ett springpass då kan jag även ge mig ut ungefär nu och vara tillbaka innan 18 när passet börjar och sen ha massa extra tid! :D Första gången i mitt liv som jag vunnit tid!

Bröd och sol

Min dag blev fylld av brödbakning och sol, har nu halv 9 hela 23 grader på balkongen vist det är i solen men det är så sjukt skönt och varmt! :D

Jag bakade lite bröd med grahams och vetemjöl hade även i lite vetegroddar, gotti gott gott som otto och Solveig hade sagt!

Insåg i morse efter att ha ätit upp min grape att det var otroligt gott och måste antagligen införskaffa mig flera imorgon! Så bra gick det för mig att inte handla på ett tag, bröt det iof idag redan men men måste ha mjölk också eftersom den har behagat ta slut! :(

Så morgondagen kommer bestå av
- Handla grape och mjölk
- Träna, vädret verkar tillåta en utomhus runda GÖTT


Smasken

Godmorgon i stugan!

Uppe efter tuppen idag men vad ska man göra när man är trött! Funderar på vad jag ska göra idag, kanske svänga förbi kupolen lite? Eller kanske baka lite bröd det vore gott hmm vad lockar mest.. Tror faktiskt brödet ska kolla om jag har jäst i kylen annars bär det av mot någon slags affär iaf!

Åt en goding till frukost som ni kan se här nere! Gott gott sa det i magen!

Jag får väll återkomma senare om vad jag förgyllde min dag med!


Ett tidsfördriv att dö för

Idag har jag inte fördrivit tiden med så mycke i stort sätt bara med en sak, min syster.. Vi hade ett super duper långt samtal idag om i stort sätt inget eller ska man kanske säga om allt.. Mycket trevligt tycker jag!

Imorgon är det fredag och seminarium, lite prat om en rapport vi läst hmm känns absolut inte relevant men man kanske utvecklas som människa. Sen blir det att göra mitt sista föremål i 3D programet.

Min övriga dag kommer bestå av träning, försök till att hitta något att plugga på och fredagsmys!


Riktiga höstfeelings

Stod och lagade lite svampsoppa idag och helt plötsligt börjar det spöregna och helt plötsligt fick jag en super glad känsla i mig, det kändes helskumt jag brukar alltid bli glad åt sol och värme men tror att det passade in så bra helt enkelt!

Anmäld och klar

Glömde, när jag var hemma så anmälde pappa och jag oss till midnattsloppet. Känns otroligt skönt att anmält sig så nu blir det träning som gäller, ska iväg och springa lite idag hade jag tänkt träningsvärken från i måndags sitter fortfarande kvar men måste iväg och springa så jag försöker hålla igång.

Men nu är det dags att cykla iväg till skolan i det fina vårvädret som vi har +3 grader. Igår var det helt sjukt det var kallt och jäkligt och vädret varierade från sol till snö/regn/hagel till sol igen och så höll det på.. Aprilväder? Ja men det är MAJ!

Ska sitta lite med 3D programet idag, riktigt kul men man kan ju inte göra något snyggt än!


Borlänge

Nu har jag anlänt och hunnit vara i Borlänge i snart två dagar. 

Tiden hemma har varit hela super, har gjort en massa skojs med nära och kära. Det värsta med att ha det så underbart hemma är att man inte är så sugen på Borlänge men nu är det lite mer än en månad kvar så det ska väll gå.

I torsdags firade vi far som fyllde år, grattis igen, det blev god mat och mys med familjen hela kvällen syster och Alba kom ut och hälsade på så det var toppen toppen!

Valborg blev lugn och stillsam hemma med mamma och pappa, grillade god mat och gjorde cream bruleé och använde pappas brännare! Mysigt värre.

Söndagen innebar hemfärd men först en date med fina Lina, vi tog en fika inne på centralen och pratade en massor om det mesta. Hon väntade med mig tills min buss gick, super snällt. Saknar henne vi träffas allt för sällan!

Tillbaka till Borlänge betydde att det är dags att ta igen allt som man missat, är mest planering som jag inte hängt med på. Det värsta är att det inte riktigt finns någon inga uppgifter är ute, inga tentor är inplanerade och alla är bara allmänt förvirrade!

Dags att plugga järnet nu den sista tiden, nästa år är det sista året helt otroligt!


RSS 2.0