Dagen efter igår

Deppig gårdag ledde till en lyckad dag idag! Vill tacka familjen för allt stöd som dom ger mig, skulle inte klarat något utan er. (Ja Morgan du ingår i min familj)

Dagens lyckorus
- Full pott på duggan, ett steg närmare att klara kvalitekursen
- Ekonomin har helt plötsligt löst sig, tänk att det va mina mattekunskaper blandat med ett missförstånd som felade.
- Skön promenad i det fina vädret med Malin
- Tidsbokning för klippning, vet inte hur det ska bli än men ska bli spännande skönt att bli av med mitt platta ruffs.
- Bokad pluggtid för ekonomin

Dagen har även bestått av en riktig aaaahhhaaaa upplevelse, satt på kvaliteföreläsningen och helt plötsligt klickade det till. Säger bara intensiv läsning och en förvirrad lärare kan få det mesta att fungera.

Saknar er där hemma nu men nästa vecka älskling och veckan efter det hem! myyyyyysssss


God morgon

Godmorgon gott folk!

Svår dag att komma in i, satte mig med en ekonomi uppgift men det visade sig att jag inte riktigt fattade.. nu ska jag bara läsa igenom lite grejer inför ett gruppmöte och läsa på lite i kvalitetsboken sen är det iväg på mötet.. Undra hur länge vi kommer hålla på, möte vid 11 och föreläsning vid 15 så borde ju  vara klara men man vet aldrig.. hinner nog inte vara hemma allt för många timmar iaf!


kvalitativ kvalite

Var en kvalitativ föreläsning idag med noga instruktioner om hur man lär sig skjuta på tavla! med alla variationer som sker... hahaha stört kul!

Måste erkänna att jag gillar honom en smula!

Kvalite

Upp med tuppen skulle man kunna säga, men nej inte idag jag vaknade knappt till vid halv 9 och betsämde mig för att sova. Somnade vaknade till lite halvt igen vid 9 men gav upp det också, halv 10 blev det brottom. Malin skulle komma och vi skulle ta oss till gymmet... På med kläderna och spring ut..

Men nu har jag lyckats vända dagen och gjort den ganska produktiv, pluggat lite kvalite, bokat tvättid och ätit frukost.. nu ska jag läsa lite kvalite till och sen ta mig till skolan för att ha föreläsning om inget mindre än kvalite.. Sen är det hem och kolla på ekonomin som gäller..

Pling i rutan

Man blir så glad

Har varit en slö dag idag, ska snart iväg mot Malin och volleybollen.. Ska bli skönt att röra lite på sig! Blev glad idag när jag kastade en blick ut genom fönstret, himlen var fin.. greppade min kamera och tog ett par bilder, se och njut det var super fint sund bara att det var över Tjärna och inte på fältet hemma!


Cykel

Tänkte utvärdera känslan hur det är att ha cykel i Borlänge..

jag har nu haft cykel i en vecka nästan exakt och det som är mest positivt är att Borlänge är så litet att allt som tar 10 min att gå till nu tar 1 min att cykla till. Jag kan nu med lättsamhet cykla och köpa två potatisar och känna att det var värt det när jag cyklar och inte bara när jag kommit hem.

Något som är en nackdel med cykeln, eller är det verkligen cykelns fel. Vi säger så här, nackdelen med människans girighet är att man måste låsa sin cykel så fort man är borta i mer än 1 sekund. Det är lås runt framhjul och ram in i något som sitter fast i marken och som utan någon slags maskin skulle vara orubblig och ett lås som går genom bakhjul och ram.. För det sjuka är att man en person inte få hela cykeln ja då nöjer den sig med bakhjulet...

Cykel har massa positiva sidor och nu har jag kommit fram till att det inte finns några negativa!

Höll på att dö

Börjar på säsong 7 på tre kronor nu, la över filerna från hårddisken till datan. Allt ser klart ut och jag öppnar mappen och i den finns 7 avsnitt... Alla andra säsonger har varti runt 12 så vad va det här, googlar på det och ser det jag var räddast för säsong 7 innehåller 12 avsnitt.. neeeeeeeeeeejjjjjjj världen rasar vad ska jag nu göra vill ju inte se allt med världens lucka.. Går tillbaka till mappen och ser att det nu är 8 avsnitt, jag andas ut och ser att allt inte va överfört..

Dags att krypa ner i kojsen och kolla på ett avsnitt


biljetter till älsk

Här äntligen fått tummen ur och betsällt biljetter till älskling! så snart träffas vi igen.. inte den här helgen utan nästa! :D Jippi, ska bli mysigt hoppas det är fint väder så vi kan plocka svamp, kanske ta mysiga höstpromenader och dricka varmchocklad framför en mysig tecknad film.. Älskar dig vännen!

tränigsvärk och plugg

Träningsvärk i hela kroppen, finns nog inget skönare! Men har fått en konstig träningsverk i handleden (tror att jag använde en maskin fel i förrgår på gymmet), det är jobbigt för jag orkar inte lyfta något och när jag skulle skriva idag fick jag jätte lätt kramp i armen :( Men skönt är det!

Dagen har väll bestått av lite blandat pyssel i lägenheten, plugg, cykeltur runt halva Borlänge och en föreläsning. Nu ska jag väll plugga lite till sen är det dags för lite ledig tid..


Snabb uppdatering

Helgen gick som väntat hur fort som helst.. Men det är ju så när man har kul, vi har hittat på en massa skojsigt. Vi gick på Kupolen, borlänge marknad och lite blandade affärer runt i Borlänge. Var super kul att ha dem här saknar dom mer och mer för varje sekund.. Men snart blir det hemfärd och ännu mer umgänge med familjen.. Mys, saknar er tokigt mycket.

Dagen har varit seg, trött som jag vet inte vad och jag är trots två sömnpauser fortfarande trött. Så nu blir det säng när jag är klar med det lite små saker som att borsta gaddarna...

Godnatt gott folk imorgon är det nya tag med böckerna innan det bjuds på 2 timmar ekonomi och 1 timme spinningpass... Hoppas att jag hinner och har tid till godo så jag hinner byta om och greja...

Lappkrig i lägenheten

Jag skulle kunna göra en sån där lapp bok som david batra gjorde, har en rumskompis som älskar att påpeka saker med små lappar.. Vist hade kunnat förstå att om man är jätte renlig själv så vill man väll att det ska vara fint runt sig men hallå hon städar ju knappt själv! Vad är det för fel, ska nog börja sätta upp lappar runt om i lägenheten med grejer som jag vill påpeka. Men varför skulle jag fortsätta med detta lappkrig säg det rätt ut om det är något som man stör sig på så pass mycket..

Ett exempel är när vi städade ur hela köket för att det fanns aningar om att det skulle finnas kryp (vilket det inte fanns så tur det) då städade jag och en annan hela köket för hon skulle jobba hela dagen.. Men hon kommer hem på lunch och det första hon gör är att laga mat (vist det är ok hon hade ju lunch) men sen sitter hon och kollar på tv och när hon går igen så lämnar hon all sin disk i diskhon.. Då ska det bara poängteras att jag hade diskat alla tallrikar, bestick och allt en gång extra..

Aja nu när jag skrivit av mig så bryr jag mig inte längre

Morgondagen med pirr i magen

Imorgon smäller det, för då är det nämnligen jag som skjuter glädjeraketer från min balkong. Det är nämnligen imorgon kväll som ena halvan av min kära familj rullar in på parkeringen för att komma upp på en fika.. Men mer ska det bli, massa skoj är planerat.

Men innan de kommer ska det göras en massa, måste packa ordning sakerna som ska ner till Stockholm igen, handla, städa, baka, plugga och sist men tråkigast gå till skolan. Men nu ska jag bara fokusera på att de kommer för snart är det jag som är kung (skall sjungas som lejonkungen "snart är det jag som är kung")

Laser krig i affären

skaffade självscan idag på Willys, måste ju säga att det kändes riktigt moget! Men det kändes lite halvkonstigt när jag handlade typ 3 grejer och gick runt med scanen som om jag ville att livet skulle gå fortare. Tror allt som allt att det hade gått fortare för mig att ta kassan för kortet gick ju inte att dra när jag väl kom till kassa, eller gick och gick jag fick väll dra det ungefär 10 gånger men bara det va ju nästan en minut.

Ne men det ska bli skönt att ha scanen då när jag handlar mer grejer, så kan jag glida förbi som värsta VIP tillsammans med alla andra som nappat på samma grej kommer väll sluta med världens kö i snabbscankassan och inge folk i vanliga.

Klart det roligaste är att alla ung som vuxen tycker att det är kul att fake skjuta någon, älskar det..


När man inte är på vakt

Lägger mig i sängen med ekonomi boken, utan aningar om vad som ska ske de närmsta minutrara. Bläddrar ett blad allt verkar lugnt tills helt plötsligt ögonen faller ihop och jag intog sovande ställning (på rygg med gapande mun)..

Så kan det bli om man inte håller sig på vakt, ja  nu ska jag väll försöka lägga mig igen och läsa några sidor innan jag ska springa iväg mot spinningen. Nej jag förutser inte att jag kommer ha ont om tid, utan att jag kommer springa dit har att göra med blicken som jag slängde ut gm fönstret. REGN!

Det roliga är att nu när man kollar ut och regnet far i vinden så är det hur många som helst som springer runt och har brottom någonstans men när det är uppehåll och kanske till och med sol så är det inte en kotte ute, varför? Vet inte men ska väll göra en undersöknig.


Kryddsås

Igår blev jag glad när jag stod och lagade mat, insåg att jag hade massa turkiskyoghurt och behövde en sås. Det passar ju prima men vad ska jag ha för smak på den? Jag bröjade leta bland mina kryddor och blandade i olika sorter här och där och tillslut kände jag mig klar och smakade på den. Det va ju gott! eeehhh har jag från frihand kunnat gjort en god sås!

Jag har nu stolt tilldelat mitt kryddskåp en kravmärkning "välfyllt kryddskåp".. Kanske inte har alla kryddor som finns men jag har gott och väl så att jag klara mig.

Nu ska jag skala morötter och sätta mig med resterna från såsen igår och doppa!


smått och gott på kvällskvisten

Ännu en dag avklarad, en dag närmare lite sällskap från hem..

Vill gratta bror till praktikplatsen, super glad för din skull.. Du är verkligen värd det mest av alla, glad att du är min bror din lille filur!

Ne dagen har varit helt ok hunnit ganska mycket plugg och det är ju lite det jag är här för.. Men snart är det bara ett och ett halvt år kvar så prima prima. Just nu känns det mest som om jag vill ha det avklarat men antar att när det är slut kommer jag sakna det, kanske inte Borlänge men kompisarna och skolan också till en viss del..

ne nu är det godnatt godnatt 

vill ha jul

åå vad jag vill ha jul, satt och lyssnade på musik på spotify och herre gud trodde varenda låt var en jullåt... längtar så mycket.. tänk ljus, glögg, pepparkakor och mys med familjen.. (me like)

Livet fast mer dramatiskt

åååå, idag gick Mamma mia på tv!! jag har aldrig varit förtjust i Abba har inte sett någon mening i deras musik men helt plötsligt ser jag filmen och är helt fast. Filmen är underbar och musik är toppen, har för mig att jag läste att musiken inte är skriven för att det ska bli en musikal men att man sedan kan få allt att passa så bra in..

Sitter nu och drömmer mig bort, vill också att livet ska vara en musikal. Jag älskar verkligen musikaler. Tänk om man gjorde alla vardagliga saker och så helt plötsligt börjar någon sjunga, vad underbart (iof så vill jag gärna att alla ska kunna sjunga någorlunda, skulle aldrig kunna stå ut med mig själv). Det blir lixom mycket mer drastiskt. 

Knappt 5 dagar

Ny vecka igen, går hur fort som helst.. Veckan har varit givande på sätt och vis. Har letat kryp en hel dag, pluggat, sovit och tränat.

Men nu är jag inne på sista veckan innan mamma, mia och Alba kommer upp, kommer bli super kul bara 5 dagar kvar blir tokig och pirrig i magen när jag tänker på det. Känns som jul, träffa några från min kära familj då blir man så glad.. Hade önskat att alla skulle komma men eftersom jag är tvungen att ha med mig så mycke saker så det blev ingen plats över.. men snart åker jag hem och då ska jag träffa er allihopa. 

Imorgon blir det skola 10-12 sen hem och plugga, laga lite god mat och ska nog hinna med att damsuga rum och lägenhet.

bjuder på en bild på busetrollet


Friday

Fredag, en vecka kvar tills mor, syster och Albus kommer upp. Ska bli så underbart kul saknar alla där hemma som in i norden så synd att dom kommer upp mest för att lämna grejer till mig så tyvärr kunde ingen mer följa med men men får träffa alla igen i oktober för då blir det hemfärd.

Ne jag måste egentligen sätta igång med plugg och sånt på riktigt så jag slipper göra det när dom är här så på med hårdhandskarna nu kör vi.


Nattstädning

Städa garderoben ledde till städning av smink som i sin tur ledde till städning av hylla som i sin tur ledde till massa att göra listor..

Känns skönt faktiskt, har plockat i ordning nästan allt nu, flyttat runt och flyttat tillbaka saker.. Har två påsar kläder på balkongen så fryser ni är det bara att hämta där. (men snälla låt inte för mycket blir så rädd då).

Fint blev det men nu är det dags att försöka ringa snutte killen så man kommer i säng någon gång imorgon är det full fart igen!

bästa och sämsta med delad TV

Det sämsta med att inte ha egen TV är när rumskompisarna har gästar i lägenheten och det enda stället som finns att sitta på är vardagsrummet (iaf om man inte vill sitta som en pinne).. Detta speciellt när man innan på dagen varit så flititg för att kunna slappna av och kolla på TV och bara njuta..

Det bästa med att inte ha en egen TV är att jag nu kan hinna med städning av garderoben.. En annan sak är att man oftast inte behöver kolla på TV själv, lite roligare att kolla med andra.


Leverans imorgon? nepp

hahahah det är ju typiskt..

Fick för en dag sen ett mail om att det var ett packet ute och snurrar för att komma till mig här uppe i Borlänge jag skulle bara vänta på avi via mail. Tankeverksamheten sätter igång, jag borde få mailet med koden idag eller imorgon så jag kollar kanske mailen en aning oftare än jag brukar (en gång var 10 min). Ne men kollade hela dagen sista gången vid 13.15, skulle till skolan för föreläsning vid två så jag bestämde mig väll för att det kommer imorgon. Klockan 13.25 kommer mailet med avin, Varför!!! Varför mig!

aja imorgon beger jag mig till jax livs för uthämtning, egentligen ingen brottom.

Trött så här på kvällen

Nu är träning och kvällsnöje över för idag, blev ingen fotboll som misstänkt men efter att ha haft världens bästa bror som kommentator så kändes det nästan som om jag var på plats i Malmö.. Ett stort tack till bror..

Samtidigt som broren slängde ur sig namn och nummer på spelarna så pågick idol i bakgrunden men fotbollen gick före och såg endast det 10 sista minutrarna men antar att jag kommer få se mer kanske till och med nog av idol resten av hösten... men såg starkt ut så man får hoppas att det blir en roande höst. 

Träningen idag då, det var inte samma spinning instruktör som innan men får ta och leta rätt på henne. Men vet man inte namn så är det svårt att hitta rätt så får väll gå på så många pass som jag hinner och se vad det har att bjuda på. Nästa pass på Torsdag och med beskrivning från nuvarande instruktör så lät de som om det skulle kunna vara hon. Men orkade med hela passet så det kändes toppen. inte tränat på en sommar (dumma mig) men klarar av passet galant men GUD VAD JAG ÄR TRÖÖÖÖTTTT nu..

Dags att göra det sista för idag!

insåg

insåg att det är fotboll ikväll, får se hur det går har väll antaligen inte kanal 10 eller vart den nu går

Spinning

Dagen har rullat på som vanligt och nu är den påväg mot sitt slut, visserligen är klockan bara halv 5 men ska iväg på träning om en halvtimme och med tanke på hur trött jag lär vara så är dagen snart slut. Idag blir det en timmes spinning, skönt att börja igen efter sommaruppehållet men kommer ta några veckor att komma in i det igen antar jag men det är bara att stå ut. Kommer till skillnad från förra året antagligen träna spinning 2-3 gånger i veckan beror lite på hur skolan är och så. Hoppas bara att min förkyldning inte blommar ut och förstör för mig.

Väl hemma igen ska jag se om tvn är ledig för idag är det ju idol, men först halv 8 hos mig.

Hoppas förresten att det är samma passledare som vanlig men annars måste jag försöka hitta hennes pass, älskade dom.

Potatisbullar

Idag har väll varit en halv produktiv dag måste ta och aktiviera mig mera, ne men jag har pluggat en aning idag. Läser en kvalitetskurs och utifrån vad de står i boken om att man alltid kan bli mer produktiv så får jag väll sätta igån och utveckla mina dagar. Min utveckling imorgon har lett till att jag måste nu omedelbart skriva en att göra lista och inte förrän jag gjort den får jag sätta mig ner och njuta av livet och allt jag gjort..

Imorgon ska jag blandannat plugga, träna, hitta bilder och skissa. Har nämnligen bestämt mig för att börja skissa på heltid, eller vad ska man säga jag måste lära mig skissa punkt slut. 

Dagens bragrej är mina potatisbullar, super goda och det va riktigt kul att göra dem. Eller kul och kul nu låter det ju som om jag har ett ganska tråkigt liv men jag tycker det är kul att laga mat, hade jag haft någon sorts begåvning hade jag nog helst av allt blivit kock! :P


snubbel

Nu är skolan igång på riktigt, två kurser byter av varandra på schemat. Vi har inte alls mycket schemalagd tid och än så länge inte mycket att göra men snart kommer säkert ett dräpande besked om inlämningar och duggor som kommer peppra sönder fritiden.

Idag var det en mardröms dag, inte nog med att vi går 8-10 och 15-17 så har jag en dag fylld med klumpighet. Glömder sätta över pengar på kontot när jag skulle till skolan så fick be älskling om en tjänst (pengarna är tillbaka betalda), jag tappar allt (mackor, bananfodral och skedar). Men det knasigaste idag var när jag gick på en väg, helt normalt gick jag där och sen helt plötsligt viker sig foten med skosulan inåt?? sånt ska ju inte kunna hända när man bara går på en rak väg. Men tydligen!

Ska snart ge mig av mot Hemköp för att hämta ut boken som jag fått idag och sen ska jag ge mig av mot skolan och se vad ekonomilektionen har att erbjuda.

RSS 2.0