Dagen före 24 dagar kvar

Imorgon börjar nedräkningen, jul jul och mera jul.

Som vanligt strömmar julmusiken ur högtalarna, njuter allt vad jag kan. Mitt ljus står där och bara väntar, den längtar efter att bli tänd och göra mig änu lyckligare. Imorgon kommer jag göra detta.
- Kolla julkalendern, ett måste verkar hur bra som helst lite lik mysteriet på greveholm! Bra blir den nog!
- Vända blad i kalendern
- Öppna första luckan
- Tända ljuset

Saker som inte är julrelaterade och därför inte lika roliga men som ändå ska göras imorgon är:
- Dugga
- Tanke till bildbehandlingen
- Skriva klart labbrapporten och lämna in för nästa veckas inlämning (duktiga jag är före i tiden).
- Renskriva anteckningar

Pappsen! :D

Slänger en tanke till älskade pappsen i Isreal och hoppas att allt är bra! Snart ses vi, för på fredag blir det hemfärd. Hoppas det inte blir något snökaos speciellt inte för pappa så han blir försenad med flyget vill ju hinna träffa honom lite i helgen!


Bye bye shoes

Fick lämna tillbaka mina skor som gett mig världens skavsår! Men eftersom det var en månad sen jag köpte dem så blev det tillgodokvitto så nu har jag massa pengar att shoppa för på Åhlens, hmm när ska jag sätta sprätt på dom?


Julmusik

Sitter i mitt rum och får min dos av julmusik, finns det något bättre! Justämning på max!

Samtidigt som musiken strömmar ut blåser fläkten ut så mycket varmluft som den kan för att värma upp rummet inför natten!

Inte mycke kvar nu, eller?

Skulle vara ordentlig och skriva in alla grejer typ dugger och inlämningar i kalendern. Markerade alla dagar med en rosa överstrykningspenna. Det är 3 veckor kvar tills jul innan dess ska 4 duggor, 3 inlämningar och slut uppgiften i bildbehandlingskursen göras.

Paniken sprider sig i kroppen samtidigt som jag beslutar att bläddra tillbaka till November och njuta av den synen för efter onsdags morgon kommer jag aldrig kunna bli lugn igen.


Första advent!

Nu är första advent snart slut, det har varit en super bra dag! Var på Kupolen på förmiddagen och sen har det varit grejer att göra under dagen.

Eftersom det snart är jul så har jag tillägnat alla mat intag till just julen, blev gröt till middag och efter kaffet blev det glögg och pepparkaka! Nu är det äntligen igång. Presenter har börjat inhandlas och känner mig redan väldigt nöjd, måste ta ett snack med syskon och se hur det blir med resten!

En bild som måste upp idag är tanten som jag såg på balkongen igår när jag tvättade/skrapade fönstrena (okej ingen bra idé att tvätta fönstrena när det är -9 ute! - nej den är inte kalibrerad.) Iaf, tanten kommer där kickandes på sin spark, det var inte igår (me like).



Här kommer även en bild på min adventsljusstake! När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, och alla barnen glädjas att fira få advent (såg som snutten lärt mig)!



jul till 100%

Dagen har varit full av städ och julmys, har stormsjungit jullåtar så inte konstigt att jag inte sett en enda kotte i lägenheten! :P

Åt min första  pepparkaka idag för den är säsongen, gott vare! Rumet är stormfint, ljusen är tända och pepparkaksljusen från syster doftar gott.. Det bästa med den här tiden är att få planera julen, presenter ska införskaffas, godis ska planeras och bakas och det bästa av allt nedräkningen med julkalender och chockladkalender börjar..

Vad har alla andra för sig så här första adventhelgen?

Tokig i Jul

ååå i helgen är det första advent vilket innebär att det bara är ca 3 veckor kvar till jul! :D yay!

Så i helgen blir det advent städ så det bara sjunger om det, ska pynta ballkong, städa rum och dekorera med julmys! Blir helt galen när jag tänker på hur otroligt mysig julen är finns inge bättre!

Julen för mig är bara glädje, vara med en mysig familj och äta god mat och massa godis. Men mycet med julen är alla förberedelser innan! Det är så roligt att gå och julhandla och speciellt när man vet att man hittat den bästa presenten! :P (kanske jag inte gör varje dag men). Det har även blivit en tradition att baka massa julgodis, jag och pappa brukar stå där och göra det godaste av det godaste! Finns inge bättre.


Fin besök!

Dom senaste dagarna har gått super fort, syster och Alba har varit på besök. Mycket skratt och inge gråt! :D

De kom hit i måndags eftermiddag så vi hann inte göra en massa, blev laga mat och umgås!

Tisdagen blev en riktig slapp dag hade föreläsning mellan 13 och 15 så vi fick sova ut, det dumaste med den tiden är att den är så mitt i så man hinner knappt göra något innan och eller efter.

Onsdagen blev däremot lite mer aktiv, ett besök till falun och det stora gina som den här gången kändes pluttigt.. Blev besviken på Falun de har inte så stort utbud av affärer, i alla fall inte där vi gick så föredrar att handla på Kupolen (kan även vara så att det var super kallt och falun är uppbyggt mer som en stad med en gata som affärerna är vid). Men det var mysigt att åka dit med syster yster.

Torsdagen (idag), nu var det dags för hemfärd men inte förrän klockan 16 så lite skulle vi hinna med. Gick till skolan vid 8a för att gå på bildbehandlingsföreläsningen och det "roliga" var att vår lärare inte viste att vi skulle ha den! eeehh bra komunikation mellan schemaläggare och lärare? När jag kom hem blev det en snabb frukost innan vi begav oss iväg med bussen mot Södra backa för att gå in och köpa vantar på Lager 70, vi hann även med en sväng till Dollar store och Kupolen. Men sen var tiden slut och dom skulle bege sig på tåget.

Nu sitter jag här i min ensamhet, tråkigt när man haft så underbara människor på besök och sen helt plötsligt har dom åkt.. Men snart ska jag hem igen, ska bli super men då har jag massa att göra men det ska lösa sig! :D

Tack så jätte mycket för att ni kom upp och hälsade på, det har varit helt underbart och nu saknar jag er massor massor! :D Ni får gärna komma upp igen, nu har jag ju både luftmaddrass och sovsäck här så det finns gott om plats! :D

Borlänge

Nu är jag hemma igen, känns både skönt och konstigt.. Det sköna kommer nog främst från känslan att det snart är jul och hemfärd samt att jag ska hem nästa vecka igen! Det konstiga är som vanligt från att jag känner att jag vill hem dit där jag hör hemma..

Men snart blir allt bra igen, syster kommer hit med Alba och dom ska förgylla mitt liv tills på torsdag! Hoppas jag inte behöver plugga allt för mycke..

Dopet gick toppen får skriva mer sen!

Mot kupolen...

...och viiiiddddaaaaarrrreee!

Blir en förhoppningsvis härlig tågresa ner till Stockholm där jag tar tåget till Årstaberg för att sedan åka ut till Muskö! Ska bli underbart tänk att tiden går så fort, bara fyra och en halv vecka till det blir hemfärd för jul! :D

Ett förlåt inlägg!

Nu måste jag kanske ta tillbaka allt hat om Posten idag, fick nyss sms om att min bok befinner sig här i Borlänge. Rättaresagt på hemköp! känns skönt och nu är jag lite irriterad på mig själv att jag klagat hela dagen! :S förlåt alla!


boken

Jag vet inte varför jag blir så irriterad över att mina böcker aldrig kommer, jag ska hem i helgen men inget som betyder att jag tänker plugga så mycke i dom men kanske på hem och tillbaka vägen jag skulle faktiskt kunna läsa några sidor så jag slipper plugga så mycke då när syster kommer hit.

Men jag kollade precis på Postens hemsida, igår var den i Stockholm och sista grejen var i natt vid 12 då var den i Örebro. Jaha här åker böckerna i sidleds varför kastade dom den inte bara på ett tåg och körde upp hit? Jag hade tilloch med kunnat stå och vänta på boken på perongen men det alternativet har man ju aldrig! :(

Jag lär inte få min bok idag heller så länge det inte händer ett mirakel!

Måndag!

Sitter och skriver någon slags packlista, på onsdag bär det nämnligen av hemåt! Det är dopdax och då blir det mycket att göra, det bästa av allt är att älskling kommer upp och ska göra mig sällskap. Älskar att göra saker med dom som jag älskar och då är älskling ett måste!

Ska se om jag kan börja packa ihop allt imorgon ordentligt men blir en del att göra..
12.00 Träning
15.00 Skola
17.30 Träning
Kanske inte ser mycket ut för världen men finns så mycke andra smågrejer som jag måste göra som bara tar tid!

Onsdag blir det hemfärd vid klockan 12 så är i Stockholm vid 14 och ska möta upp syster någonstans utanför tullarna! :D Sen blir det hem och städa en himla massa innan besöken trillar in på Torsdagen!
ååå hoppas jag hinner få doppresenten innan Onsdag, annars blir det ett klassiskt kort med texten "presenten kommer senare" jädrans alltså det vill jag ju inte! hoppas hoppas hoppas!

Farsdag!

Idga har det varit farsdag och jag hade helst velat vara hemma och fira pappsen, men eftersom jag valt att bosätta mig på annat ort och ska hem nästa helg (eller snarare nu på onsdag) så fick det bli så att jag stannade här.

Jag vill bara säga hur mycket jag uppskattar min pappa, han finns alltid där om man behöver honom och han är alltid hjälpsam vad det än är. Han betyder otroligt mycket för mig! Jag har honom att tacka mycket för speciellt när det gäller skolan, hade aldrig orkat utan att han hjälpt mig med förhör och att lösa uppgifter.

Han är bäst och han är min pappa! :D

Biljetter till älskling

Nu är nyårsbiljetterna beställda, känns skönt och kommer bli super kul!


mysigt

Julmys ända ut i tossingarna, det enda som jag saknar nu är att ha någon att julmysa med! Vill sitta och pyssla, ha tända ljus och dricka glögg!

Har precis pysslar lite, riktigt mysigt tycker jag! Nu ska jag väll mysa lite till innan det blir läggdags! Köpte en jultidning idag, allers julmagasin! Riktigt kul att titta och få inspiration, jag vill ha pengar och tid att pyssla massor hela tiden!

Biljetter!

Biljett för hemresa til jul beställd och köpt! Tack vare värdebevis från Sj kostade min biljett (lyxade till det med platsbiljett) endast 16 kronor. Har aldrig blivit så billigt förut!

Nu ska jag bara beställa biljetter till älskling under nyår! Kollade och biljetterna är inte så dyra än så beställer väll imorgon!

Idolkväll

Sitter och gluttar på idol med kaffe!

Eftersom TVn är upptagen så blev det idol på datan, viste inte att man kunde kolla live så det är toppen! Minus är att allt hänger sig men så länge jag hör så är jag glad.. Men jag sitter ändå och pysselmyser så det gör inget!

Mina favoriter: Weise, Jay och Linnea! :D

Första men inte sista

Min första 5a på en tenta är nu bekräftat, fick 2 pluspoäng och nu har jag 33 poäng! :D love love!

Temperaturen är hög ut i.....

aaaaaaahhgggrr, kan inte kolla på en termometer länge. Jag kollar på den och läser av, tillexempelt det är 2,4 grader ute och det är nu jag får en flashback till en kvalitetsföreläsning då vår lärare komenterade att alla säger att det är 2,4 och då frågar han sig, hur det dom att det är 2,4 exakt är deras mätverktyg kalibrerade.

Jag vill ha en termometer som inte mäter i decimaltal!


friday!

Nu är det fredag, lovely! Var i skolan och på gymmet idag annars har jag inte gjort mycket som varit av värde men så måste man få ha det ibland! :D Jo i och för sig så har jag julpysslar en massa idag, kom på att jag måste till kupolen och fixa lite papper till julkorten, funderade på att göra ett på datan men kände att det är roligare att pyssla med händerna.. 

Pratat en massa med syster också, nu är planerna inför dopet satta och nästa vecka smäller det! Älskling anländer till stockholm på Torsdagen och på Fredagen ska det bakas och fixas en massa...

Imorgon ska jag vandra lite ute oavsett väder, kupolen och centrum ska jag besöka och blir antagligen stövlar på då dagen har bestått av regn, slask och plusgrader.


Flashigt

Har precis glänst med mina flashfilmer för älskling och hans mor! Jag är super stolt! Börjar kanske gilla flash, iaf nu när jag är klar med uppgifterna för den här veckan!

Skor

Köpte skorna förresten, ett par riktiga kängor som lär bli väldigt varma och sköna med en slags gummisula runt själva foten så förhoppningsvist kan inte ens slasket komma åt mig (Johan där har vi de fodrade gummistövlarna vi pratade om :P)

Det lustigaste var när jag skulle prova skorna så testade jag de svarta först och shit va sköna de var men var ritkigt sugen på de vita och syster tyckte jag skulle ta dem istället. Tillslut höll jag i dem och tänkte gå och betala men fick för mig att jag ville testa den också bara för att, hallå vad skulle kunna vara skillnaden mer än färgen. Samma storlek och allt men jag fick knappt på mig den, eehhh okey förvirring uppstod. Testa de andra paret som stod ute i affären också men inte heller det fick jag på mig, det korvade till sig och det kändes som att det var något som spände över foten vilket inte var fallet med de svarta.. Efter en kvarts testande av skorna blev de ett par svarta, kanske det mest effektiva men de vita var sjukt snygga!

Flashigt

Nu har äntligen jag också lite nördiga grejer att komma och visa upp.. Min bror har nu under snart ett och ett halvt år visat upp den ena efter den andra av hans mästerverk! :D heta som få är dom och nu när vi håller på med flash så känner jag att jag äntligen också kan visa upp något som rör sig och folk kan bli lite halvt imponerade av. Fick idag min kära ballong att färdas nedåt och jag kan stryra den med hjälp av tangenterna och det bästa av allt den håller sig på scenen (eller stagen som jag fint nog skrev i mina labb kommentarer svengelska for the win).

Ett måste för er som får äran att se mina magiska saker, ni måste tycka att allt är flashigt! :D haha

Nu ska jag få en gubbe att veva med armarna upp och ner medans en nedräkning sker! GL till mig! :D

Smaksatt grädde

Fick precis tips från syster om att man via Smartson kan bli testpilot för smaksatt vispgrädde. Låter inte det as häftigt, vist grädde i sig är super gott men hallå med chockladsmak! Shit gott till allt! :D MÅSTE HA

Baka baka liten kaka och på med chockladvispgrädde! :D mums


Uppdatering

Actionscript labben idag var väll kanske lite givande men mest förvirrande, en ballong som ska flyga men som inte ens rör sig samt en text som ska finnas i ett textfält men som inte alls vill det! Men imorgon blir det förhoppningsvis nya tag med det och tillslut vill jag faktiskt lära mig det!

Annars så leker livet på, träning med Pernilla idag var välbehövd och imorgon blir det spinning. Jag har även varit på Kupolen och hittat vinterskor och blir eventuellt ett köp imorgon om dom fortfarande gillas, är sköna och passar foten. Alla mina små uppdrag är snart slutförda men lite smått kvar att fixa!

En uppdatering om mitt snöliv, snön har fortsatt att ösa ner på himlen tills ungefär klockan 12. Efter det har den legat fint och mysigt på mark och träd. Mysigt i helgen ska jag försöka ta mig ut och fota lite men får se vad vädret tycker.


James Blunt

Herre gud, finns det en bättre man? (förutom älskling då). Jävlar vad bra musik han den där James Blunt gör, alla låtar känns så perfekta och hans röst, aaaaghhh jag smälter! :D

Han är ren lycka och har aldrig gjort en dålig låt, sitter nu och njuter till tonerna av hans nya album och de enda orden jag kan komma på är kärlek och lycka! :D

Myskväll

Sitter och myser till kvarteret skatan med en kopp kaffe och clementiner, finns ingen bättre serie skratt i varje grej älskar det! Ska snart ta och ringa älsklingen för att sedan gå och lägga mig.

Imorgon blir det flash 8-10 en visit till Kupolen och sen träning med Ida och Pernilla. Sen är det dags att sitta lite extra med flash och kanske redigera lite bilder.

Godnatt och hoppas snön ligger kvar till imorgon! :D


Snö, träning och framtid

Vi är antaligen sist i Sverige om att få snö, men äntligen är den här. Jag sprang faktiskt hela vägen till träningen (ja sprang på riktigt) men inte för att det var kallt utan för att jag var glad och lycklig. Finns inget bättre än alla tecken som påminner mig om att det snart är jul.

Spinningen idag var kul, nytt pass och ännu jobbigare. Hade inte tränat på kanske 2 veckor så det passade bra med ett hårt och super kul pass.. Jag kan inte riktigt fatta att jag idag sitter och cyklar minst en dag i veckan och är lycklig när jag gör det. Tyckte att spinning var hemsk och ren terror i ben och kropp men nu älskar jag det. Så skönt att sitta på cykeln och ta ut sig till sitt max och veta att man kommer få gå hem, laga mat och sätta sig i soffan och bara njuta av att man gjort någon nytta.. Måste komma igång med springningen också, ska ju som jag kanske sagt försöka springa midnattsloppet mot pappa och syster i sommar så då gäller det att vara väl förberedd och det kommer krävas en hel del men jag ger det en chans och kommer försöka in i det sista.

Godmorgon gott folk!

Godmorgon världen!

Imorgon nästa vecka om två timmar (blev lite krångligt) så sitter jag på tåget påväg hem! Då är det dags för dop, mycket ska göras innan dess både här och hemma få måste ta tag i det och fixa i ordning allt! Ska en sväng till Kupolen men det blir nog på Torsdag eller kanske imorgon jag får se måste hitta något att ha på mig, köpa doppresenten och fixa lite små saker. Men det ska hinnas!

Skolan har ju börjat med nya kurser och till nästa vecka så sak labb nummer 1 in, kul kul vi ska göra en miniräknare som endast kan summera, få en ballong att flyga med hjälp av piltangenterna och sen är det något med en gubbe som ska gymnastisera eller något liknande ska bli spänande.

Ikväll blir det spinning klockan 17.30 nu ska det börjas igen, kommer känna mig som en nybörjare igen men så är det när man har legat på latsidan i några veckor!

Julsugen

Just nu är det Håkan Hellström som sjunger ur mina högtalare och den sjukaste känslan jag fick nu var att jag är stört mest sugen på JULAFTON. Vist jag är alltid sugen på jul men nu är det extra extra och det till en låt som alltid finns med om jag ska lista bästa sommarlåtarna!

hmm aja kanske var något tvärtemot budskap som den riktade till mig! nu längtar jag till första advent då allt julpynt ska fram, gäller att börja i tid då man kommer bege sig hemmåt den 17/12 för att avnjuta en jul hemma i lugnets vrå!

kanske ska lyssna på en jullåt och se vad som händer, sugen på sommar? ne de tror jag knappast!


Igång igen!

Böcker beställda, datan upphöjd på kvalitetsboken och Oskar Linnros i högtalarna.

Härligt dag idag, trots en tidig morgon med föreläsning 8-10, labb 10-12 och föreläsning 15-17 så mår jag prima. Är inte något trött alls, iaf inte så länge jag lyssnar på bra musik och studsar på stolen.

Jag känner mig pepp inför de nya uppgifterna ska bli roligt faktiskt men får se vad uppgifterna kan ta en, jag har mer och mer kommit på vad det är jag vill göra med livet och det kanske inte är just den här designdelen som är mitt kall utan jag vill satsa på marknadsföring. Eller designen kommer väll in den med, jag vill göra webbsidor och hålla på med annonser. Marknadsföring kanske är lite fel ord men jag vill hjälpa företag att skapa en grafisk profil och hitta rätt i hur man ska utforma reklamen.  Ska bli kul att leta kurser att läsa på sommaren och kanske någon extra på distans här i Boränge när jag inte har annat att göra.. Men ska se vad jag hittar och hur det blir.

Bilder på ingång

Glömde säga att jag precis skickat efter nya bilder, ska bli kul att se dom alltid lika roligt faktiskt! två förstoringar och 150 bilder, måste börja sätta in dom också. Är just nu i sorterar stadiet men saknar bilder så måste hitta dem först! :D

Sötast i världen!


Ny vecka nya kurser

Blev en hemmakväll idag, tenta fest på kåren men jag känner mig inte riktigt frisk iaf! Jobbigt värre men är nog inget som smittar iaf! Hoppas alla har det kul!

Imorgon börjar dom nya kurserna, ska bli kul och se vad de erbjuder. Tråkigt bara att man måste köpa kurslitteratur men hoppas att den är nyttig och bra så man har någon användning av den! Har försökt planerat vilken grupp jag vill vara i men har inte kommit fram till något ultimat så man får väll se imorgon och följa hjärtat. 

Frisk som bara den!

Efter att ha varit tentasjuk med feber så har jag nu tillfrisknat och imorgon min sista lediga dag ska det hända saker, kanske mest alla måsten. Ska vandra till kupolen och sånt skojs och sen när jag kommer hem se om jag kan baka ordning något gott till alla mina luncher, paj eller piroger får se!

Har precis avslutat en fika med vänner från skolan! Riktigt mysigt!


En frikvinna med rösträtt

Nu är jag fri, i 3 dagar och en kväll kommer jag inte ägna mig något åt skolarbete alls! Jag klarade nämnligen tentan med en 4a vad det ser ut som i alla fall! Gladar än räven ska ni veta!

Nu väntas pannkaksstekning och sen äta pannkaka med glass och njuta av en bra film eller kanske någon serie på TVn först innan jag kollar på filmen.. Livet leker än en gång!

Imorgon blir det Kupolen och mys! Men massa saker ska hinnas med i helgen, ska laga mat eftersom jag kommer gå mer heldagar än förr samt att jag är sugen på piroger.. Så grejer till matlagningen ska också inhandlas..


Återuppståndelse

Ett mirakel har skett, efter överhettning eller liknande befann min data sig endast i Koma och var seg att tillvakna.. Men vet inte för hur länge den håller sig vid liv den här gången men får hoppas si så där 1 och ett halv år så jag slipper köpa ny data som fattig student.

RIP datan

Turdagen fortsätter, fick se första avsnitten på Böda camping innan min trogne följeslagare sa hej då och godnatt! Min data är död, inte helt dödsförklarad än men ska testa igen ikväll. Nu är det bara att försöka se tillbaka på tiden som vi haft, sett på vänner, Gossip girl och sist men inte minst tre kronor.

Turdagen

Viste inte att det var min tur dag idag!

Idag var det hemfärd från mitt kära barndomshem till Borlänge. Fullbokat tåg och färre vagnar ledde till fler människor än sittplatser, hade ingen platsbiljett så det blev stå för mig tills vi kom till Sala då jag kom över en stol :D

I Hedemora är det stopp för tåget, det pratades om 20 min och dom 20 minuterna blev en timme. Vi kom tillslut fram till Borlänge en och en halv timme sena och då började vandringen hemåt och jag som har turdag och allt får gå hela vägen i regnet..

Det konstigaste är att jag lämnade hemmet, fick stå, kom sent hem och får gå i regnet och är ändå ganska glad!


RSS 2.0