Min nyårsafton

Imorgon är det som förhoppningsvis alla vet nyårsafton, tycker att det är en mysig dag som självklart ska firas. I år blir det hos älskling, vi ska äta en julmatslunch vid 12 och ha det riktigt mysigt sen på kvällen blir det tre rätters, gott säger jag.

Vi har även införskaffat lite raketer, eller vi och vi. Kul ska det bli hoppas bara vädret tillåter oss att inte bara höra utan även se.

Undrar hur familjen har det hos Farmor och Farfar, säkert super mysigt. Hoppas att Farmor mår bättre!

Utflykt till Markaryd

Igår kom jag fram till Markaryd endast 55 min sen! :D Efter lite kommunikationsfel i vagnparken rullade tåget in på stationen 20 min sen, men innan vi kom fram fick vi vänta på massa möten och olika stopsignaler.. Kändes som att prion inte låg på mitt tåg att komma fram.. men skönt att anlända tillslut!

Igår firade vi även lilljulafton tillsammans med öppnande av paket, fick världens mysigaste barabapappa sittsäck och en kylplatta till min alltid för varma data (hoppas det löser sig nu). Jag fick även silikonformar att baka i av svärföräldrarna..  Vi spelade en del xbox och testade även att spela wow cataclysm, blev riktigt sugen på att spela igen men då måste någon skänka en ny data till mig först :P

Idag har vi varit och Bowlat, trots bra spel av både mig och älskling blev det ändå att ta emot straffet. Skottning av rutan till raketskjutandet. Men super kul att spela och våra motståndare var värdiga segern.

GRATTIS MARIA!

Grattis min syster yster!

Idag fyller min syster 25 år och det ska firas med oxfilé och potatis, mumma! Sitter hemma hos henne och tittar på när pappa sliter med maten! :D Så ska det vara, nej men han är för duktig för mig!

Blev choklad med vispgrädde till frukosten, en tradition från barnsben som kommer hänga med iaf så länge jag gör det!

Jag har alltid varit väldans avensjuk på syster yseter för jag tycker hon är så super bra, var nog därför vi inte kom överrens när vi va små! :D Men om man är så bra som hon så får man stå ut med en bråkig lilla syster man kan ju inte få allt. Men hur mycket vi än har bråkat har jag alltid älskat dig bästaste bästa syster.

Så grattis nu! HURRA HURRA

Mellandagsrean!

Mellandagsresan idag med syster! Ja vad ska man säga, massa folk ganska mycke saker och för lite tid.. Vi hann knappt dit förrän det kändes som om vi skulle hem men vi hann med det som vi hade tänkt oss! :D

Alba var hemma med Mamma och pappa istället för att trängas med oss i affärerna...!

Det som inhandlades var: Utökning med skålar till mitt glöggset, kentbody till Alba, träningsunderkläder till Alba :P samt ett par träningsbyxor. Fint satt det

Julafton

Nu är julen nästan över och det var en toppen jul!

Julafton bestod av massa god mat, godis och mys! Men mina stora planer om allt julgodis sprack en aning men jag lånade ett par timmar på julafton för att fixa det sista. En kopp kaffe på det och sen var man pigg och redo att mya järnet. Innan Kalle blev det glögg, både barnglögg och starkvinsglögg.

Julsmaken från systemet, saffran, var super god måste jag säga. Luktade massa saffran och smakade gott gott.

Kalle med mamma och pappa, mysigt något av de första åren då mamma och pappa inte var tvugna att stå i köket och fixa mat. Kul med tillägg av bilar och den där Trissan eller vad den hette.

Efter Kalle brukar alltid syster tjata om kan du vissla Johanna, vi brukar aldrig kunna kolla eftersom vi äter då. Men hon var ju inte här och herregud vad mycket tid det var mellan Kalle och mat, men ingen kollade på kan du vissla Johanna.

Julmaten var som vanligt god, skinka bäst av allt. Är även lycklig att mina köttbullar smakade gott samt att mitt lingon- och pomeransbröd blev så lyckat som det blev.

Maten följs av en stunds jäsning innan tomten vill komma förbi.

Tomten anlände vid 7-8 någon gång, öppnandet av presenterna var mysigt. Massa fina och genomtänkta presenter. :D Bror och Emma anlände strax efter att tomten hade varit hos oss så han fick komma tillbaka och dela nytt igen. Kul med besök blev ätande av julgodis samt Svensson Svensson, bästa ever.

Resten av Julafton var super bra finns inget som jag älskar så mycket som min familj och Julafton. :D


Onsdag, föreläsning och bak

Sitter och lyssnar på Måndagens föreläsning, har chocklad för smältning på spisen och en katt som tycker fåglarna på utsidan ser både goda och fina ut.

Föreläsningen låter som en repetition, men det är alltid bra! Lite nya grejer nämns och lite sidor i boken också! :D Tror min lärare är förkyld för det snörvlas så mycke! :D

Snart ska jag gå ut en promenad med vovven och fixa nya grenar till fåglarna för att sen skotta av lite får se hur mycke jag hinner för vid 3 ska jag och mamma åka till nynäs men måste ta en dusch innan!

Julstök och inlämning

Jag har precis stekt köttbullar och bakat bröd till Jul, är i full gång nu känner jag.. Jobbigt att jag måse sätta mig ner och kolla på friläggningen igen! :/

jaja får se lämnar in det jag gjort nu så får man se vad som händer..

Måste skicka iväg en grundskiss idag också för jag kommer inte ihåg vilken dag det var.. hmm men gör det ikväll!

Hemma

Nu är jag hemma på ön, super bäst och mysig.. har varit hemma 2 dagar och mycke julgrejer har förgyllt min vardag!

I går (Lördag) var det julhandel i stan med mor, vi gick runt en massa trots att det var blåsigt och snö i luften och det bästa av allt är att alla presenter är i stort sätt klara. :D skönt skönt!

Idag (Söndag) har vi städat lite, planerat julhandel av mat och ätit lussebulle. Fjärde ljuset idag och jag är saligt! :D mys på hög nivå!

Hemfärd

Om bara 10 minuter bärjar jag min färd mot varmare bredgrader, hem till mor och far! Ååå vill bara sitta på tåget nu och komma hem!

Har varit i skolan och fick en 4a på min friläggning, super tycker jag men ska fixa lite så kanske jag kan få en 5a också men får se! :D

Godmorgon!

Dags för en liten macka och julkalendern innan jag beger mig till gymmet med Malin, ska bli skönt efter att ha varit väldigt inaktiv ett tag. Så nu ska jag köra slut på musklerna innan föreläsningen! :D


Älskling <3

Jag har världens duktigaste älskling, han sliter och sliter med sitt jobb! Super duktig är han, kan inte tänka mig att det är kul att jobba dom tiderna men han klarar det och jag är så otroligt stolt. Vill att han ska förstå att jag är så sjukt imponerad!

Han är bästaste bäst och det bästa med allt är att han är bara min! <3 jag älskar dig för alltid vännen, finns ingens om du. Kämpa på nu snutt unge!

Smile :D

Min packning blir mycke i år också tror jag! hmm hur ska jag få tillbaka allt sen! aja behöver inte oroa mig för det, är ju 1 månad kvar! :D JIPPI!!

Sista Flashinlämningen inne nu också! :D duktig flicka, nu är det bara duggan som kan avgöra om flashboken ska med hem eller inte.


Dugga klar!

Godkänd på duggan, gick prima prima! Bara en kvar sen är flashkursen klar, iof en inlämning till men där är det  bra rapporten som ska skrivas sen lämnar jag in och njuter av flashledighet!

Lärde mig dock en bra grej om man ska göra hemsidor så jag kan skicka mail från dem! :D göttigt värre!

Satt i skolan en sväng innan jag nu är hemma för packning och städning, vart ska jag börja? för mycket att göra! Städade iaf mitt skåp i köktet så nu är det bara resten! blir ju hemma en månad! Bäst!

Skola, kupolen och vernissage

Dagen har varit mysig och mysigare blir det!

Labb 8-10 med lite feedback på hur långt jag kommit och sånt, kändes skönt att ha någon som kollar på dem men  nu ska jag bara sätta ihop montaget bättre, vill bara bli klar men tror bara att jag behöver en pasu på några dagar där vid jul sen kan jag sätta mig igen och tycka att det är kuligt!

Gick på kupolen lite idag, postade breven till syster samt skickade mina julkort. Efter lite julärenden blev det fika med Fanny på wayn´s coffee innan hemgång.

Hemma blev det en lunch och friläggning, så nu är den sista delen i friläggningen gjord.. Nu väntar lite flashkommentering innan jag beger mig till skolan för vernissage.


Elefanten

Här sitter jag och kollar på Svenska Hollywoodfruar och vad ser jag i rutan? Jo en blå elefant! Vart har jag sett den förut om inte i vår trädgård, måste ta mig en titt och kolla om den är kvar. Skulle säga att elefanten har bytt upp sig lite poolmässigt, vi hade en sån liten med 30 cm hög kant. förlåt mamma jag vet att man inte fick åka ner i den men det gjorde vi ju och det var kul tills allt vatten var borta.

Kul för elefanten men tråkigt för oss, extra synd om Alba som inte får åka men men hon ska väll inte få allt.


veckan?

Nu börjar det närma sig vad jag skulle kalla veckans höjdpunkt! Det är bara 4 dagar kvar sen är jag hemma, sitter och dricker saffransglögg med mamma och pappa! Nu vet jag även hur länge och det blev så att jag kan vara hemma tills den 17 december för den 18 december.

Att göra
Tisdag:
8-10 skola
10 Kupolen, lite saker ska inhandlas som tillexempelt kuvert
11 Antagligen tillbaka till skolan, är er upptaget så blir det 12 istället
Sen blir det att sitta i skolan när det är ledigt.
19 Design vernissage som treorna håller i

Onsdag
8-10 Skola
Sitta i skolan en aning
Städa och packa

Torsdag
Lite skola och mycke packa

Fredag
8-10 skola
Packa sista och vandra till stationen för hemfärd

Tredje advent

Glad tredje advent!

Har precis sjungit sången med älskling, tänt alla ljus och öppnat chockladkalendern! Gott gott snart jul men ännu snarare hemfärd!

Med en mugg glögg framför mig ska jag kolla lyxfällan och göra klart julkorten! :D

Slutuppgift

Här kommer en liten tjuvtitt på min slutuppgift, alla förslag till tillägg är välkomna! Just nu är den lite tom men det kommer det kommer!

Jag har jobbat med retusch på henne så är kommer en före och efterbild.. Tur att hon inte läser min blogg, man känner sig så taskig att man tar bort massa olika grejer på henne.

 


Godmorgon

Godmorgon alla!
Nu sitter jag i skolan igen, känns som att jag bor här.. Vill så gärna bli klar med allt nu men vet att det inte fungerar så måste ju kämpa lite också! Jäkla friläggning säger jag bara, någon som vill göra?
Får se om jag får något sällskap här idag, kanske Fanny och Sara kommer hit! Jag funderar vart Malin tagit vägen? Skulle du inte sitta i skolan i helgen?
Nej ingen rast och ingen ro för nu börjar det igen... ska försöka lägga upp en före och efterbild vad jag gjort och kanske till och med min moodboard!

Dags för sömn?

Blir nog läggdags snart! Ska upp vid 9 imorgon för att se julkalendern och sen bege mig till skolan för en heldag! Måste dessvärre in via Willys för att bunkra upp med clementiner och annat gott!

Vad finns det för ätbart som är bra att ha i skolan om man planerar att vara där en hel dag och lite till? Måste ta med mig någon lunch och sen massa frukt och gott!

En bra sak ikväll är att Jay vann, så himla bra som han är så är det inte mer än rätt.. Men hade helst sett Weise eller Linnea som vinnare men man får inte alltid som man vill! Ser fram emot vad han ska hitta på just nu, jag spår: starta band och bara ösa ut bra musik. För Weises del väntar en programledarroll på julafton? åå han är så bra!

Reskompis

Kom på det roligaste, när jag åker hem på fredag kommer jag ha sällskap av Malin! :D Super kul så man slipper sitta själv.

Kan vara tur att ha helt fel om vilken tid man ska åka ibland! :D tur att Malin av erfarenhet bad mig kolla upp vilken tid jag faktiskt skulle åka.! :D

Den längsta dagen

Idag om en vecka är jag hemma på muskö med min underbara familj och idag om två veckor är jag hemma på muskö med min underbara familj och firar julafton...

Är det inte tokigt vad dagarna går, allt smetas ihop och blir en enda lång dag! Mycket att göra i skolan leder till att dagarna går snabbt och tiden rinner ut.. Men jag kan inte förklara hur kul det är att lära sig photoshop. Älskar det just nu men känner att kursen är för kort eller att programet är för stort för just nu sitter jag med två max tre verktyg och tror att jag kan göra allt med dom.. Vist kan jag göra allt men herre gud snyggt blir det inte, man lär sig något nytt för varje dag och det är super kul att sitta där med vänner och leta nya lösningar! :D

Jag börjar känna mig hyfsat klar med julklappar och sånt skojsigt, men har ändå inte köpt någon :S Måste ringa bror! Får göra det imorgon, johan om du ser det här och jag inte ringt så ring mig!

Ne nu vill jag bli klar och åka hem.


Flash

ångarar mig kan inte bara glömma flashi tre dagar, labb 6 har redan kommit upp. Den sista älskade labben.

älskade tänker ni? har hon fått fnatt?

Nej den är älskad för att det bara är uppgifter ur boken så jag kommer inte behöva bli klar med dom den här vekcan som kommer utan bara innan torsdag. Det hoppas jag iaf! men hur som helst det ska bli skönt!

Godmorgon

Vad händer?

Dagen började inte bra, eller det beror på hur man ser det! Vaknade vid 11 men skulle gått upp vid 8a, har missat 3 timmar som jag kunde gjort mycket viktigare saker på men samtidigt så behövde jag sova massor! Klurigt det där hur man ska göra med timmarna.

Men trots att jag bara varit vaken i 2 timmar så har jag hunnit lite.
- Frukost och julkalender
- Kommenterat flash, bara rapporten kvar sen kan jag glömma flash i ca 3 dagar.

Tänkte bli klar med rapporten nu och sen städa ordning lite, för mitt rum får mig just nu att bli deprimerad och tror jag behöver känna att det är lite fint runt omkring mig!

utbränd?

Tror att jag börjar bli lite utarbetad, lite ledighet skulle inte sitta fel just nu!

I natt vid halv 2 vaknade jag till i panik fick för mig att vi hade foto i studion och att det var min tur att fotografera. Så endast iklädd pyjamas drog jag på mig min jacka och då slog det mig att det fortfarande var natt och att jag kunde gå och lägga mig igen.

Hade varit lagom varmt och skönt om jag hade hunnit ut..

Man märker vad orolig man blir för allt!

Att göra

Saker att göra i skolan
8 december: DUGGA
9 december: INLÄMNING LABB 4
15 december: DUGGA
16 december: INLÄMNING LABB 5
17 december: DUGGA, INLÄMNING LABB 6 OCH INLÄMNING SLUTUPPGIFT

Känns tungt just nu allt går så snabbt


En snabb uppdatering

Här kommer en uppdatering innan jag ska gå till sängs.. '

Har varit hemma i helgen och haft det super kul, fredagen var full av idolmys och god mat tillsammans med mamma, super trevligt!

Lördagen bjöd också på mysigheter, fick säga hej till pappa som kom hem från Israel! Efter en frukost med familjen så bar det av mot Barkaby för att åka med syster till Stinsen, hemliga saker uträttades där! Hemma hos syster sen blev det sykonmys till tusen, härliga kommentarer blandat mem skratt och underbara människor! :D

Söndagen var trots hemfärd super kul och mysig, gick upp för att äta frukost och sen börja pepparkaksbak! Gjorde delar till årets pepparkakshus och bakade med mammas nya formar (från kalendern). Fick skjuts in till stan!

Nu är jag i Borlänge och har mer att göra än någonsin!


Hemma!

Nu sitter jag är i soffan med ett glas vin framför mig. Är äntligen hemma efter lite förseningar in i det sista men efter att ha blivit hämtad i Ösmo så var det taco lagning och idol som gäller. Har haft en toppen och mysig dag med mor! :D

Har första gången i mitt liv gjort en totaltömning av en vindunk, detta innebar att jag blåste och klippte upp påsen för att få ut sista droppen. :D En ekonomisk student?

Godnatt gott folk!

Godnatt godnatt, nu är det dags att krypa ner i sängen. Ska ringa älskling och prata lite men blir nog bara en snabbis för imorgon är det upp vid 7 för att göra i ordning mig och sen kolla julkallendern för att sen bege mig till skolan! :D

Efter labben imorgon blir det fotografering, åååå vill bara ha en bra bild nu så jag kan börja jobba blir bara mer och mer nervös inför detta! När allt är klart kanske det blir lite Kupolen innan jag går till stationen och tar bussen hem! :D

packa, glögg och ett ljus!

Nu sitter jag här igen, ska snart göra mig lite glögg och tända ljuset!

Har packat en del idag men är knappast klar än på ett tag! Måste se till att få med så  mycke som möjligt för det är ju så långt som 2 veckor innan jag kommer hem nästa gång efter det. :P

Har blivit berikad med min älsklings jullista på spotify så det är den som spelas just nu! Älsklingen du är mitt allt, snutt på dig gullunge snart ses vi och då blir det massa mysiga saker! :D


2 december

Godmorgon andra december! Solen skiner och det är kallt ute.

Idag ska jag som sagt iväg mot Kupolen och sen lite glöggmys! Ska bli kul, måste börja hitta julklappar till alla nu så därför kanske jag ska ta och gå mot kupolen snart. Finns inge bättre än att vandra runt och kolla och få ideer och inspiration!

Vill önska Ida Svensson grattis, hon fyller 20 idag! GRATTIS GRATTIS!

Cozy christmas

Första december är snart över, ååå vad jag har julstämning.. Om ni vill smyglukta lite på julen så finns det doft olja som man lägger i vatten och eldar under som heter cozy christmas. Först luktar det lite pepparkaka sen lite apelsin, alla lukter som du kan tänka dig finns på julafton kommer ur det vattnet och det bästa är när lukten ändras för då känner man det extra tydligt..

Dagen har varit produktiv men ändå inte, har gjort allt jag skulle men ändå inte varit fullt sysselsatt hela tiden och det känns skönt så man slipper stressa hela tiden.

Jag vet inte vad jag har för lappsystem här i lägenheten, har massa lappar överallt med påminnelse om vad jag ska handla och vad som ska ges till vem och vad som ska packas. allt finns på mina lappar som jag inte har någon struktur över. Hur ska julen sluta, antaligen super mysigt

Att göra uppdaterad

Klockan är 10 och mycket av det jag skulle gjort är redan gjort.

Julgrejerna
- Kollat julkalendern, det gjorde jag live klockan 07.15, den verkar bra så jag är super duper nöjd! :D
- Vänt blad i kalendern, gjort och nu är mardröms veckorna här och kommer vara det tills jag åker hem
- Öppnat första luckan, den är öppen och uppäten - gott gott

Tråkgrejer
- Dugga, ja precis inlämnad med 14,75 poäng där 10 var godkänt så det är väll helt ok hoppas bara att han inte drar av poäng.
- Tanke till bildbehandlingen, ja den kom jag på igår natt när jag skulle somna så det var bara att gå upp igen och skissa.

Kvar att göra

Julgrejer
- Tända ljuset, blir ikväll till kaffet

Tråkgrejer
- Skriva klart labbrapport
-Renskriva anteckningar

RSS 2.0